1. REGISTRACIJA

Vpišite vaše podatke in podjetje, v katerega boste naročali malice. Vpišite skupno lokacijo prevzema znotraj podjetja, za katero ste se predhodno dogovorili v podjetju. Počakajte nekaj minut na odobritev vaše registracije.

2. PRIJAVITE SE

O uspešni potrditvi vas bomo obvestili z emailom. Preverite tudi"spam" mapo. V kolikor potrditvenega emaila niste prejeli, nas kontaktirajte na 064 270 230.

3. NAROČILO MALICE

V zavihku Naročanje izberite med ponujenimi dnevnimi malicami za naslednji teden. Pri vsakem dnevnem naročilu izberite dogovorjeni čas dostave. Če bi želeli drugačen čas dostave, nas pokličite na 031 655 955. Malice bodo dostavljene z minimalnim odstopanjem od dogovorjenega časa.

4. PREKLIC ALI MENJAVA

Malico lahko enostavno prekličete najkasneje do dve uri pred dogovorjenim časom dostave. To storite s klikom na PREKLIC MALICE v vaši košarici. Izjemoma lahko malico prekličete zadnji trenutek tudi s klicem na 031 655 955. Menjave so možne samo do nedelje 23:00, s preklicom malice in ustvarjanjem novega dnevnega naročila.

5. PREVZEM

Dostavljalec vas bo o opravljeni dostavi obvestil s klicem na vašo telefonsko številko. Vaša malica bo označena z listkom v vrečki, na katerem bo vaša telefonska številka, naslov za dostavo in ime in priimek. Prosimo, da ob dostavi prevzamete samo naročen obrok.

6. PLAČILO

Obračun izvajamo enkrat mesečno za obdobje od prvega do zadnjega dne v mesecu. Malice plačate za pretekli mesec, plačilo pa se izvede po datumu, ko vam podjetje nakaže plačo. Takrat vas bo dostavljalec poklical in poračunal z gotovino, kartico ali pa boste prejeli račun, katerega plačate z nakazilom na TRR.

7. REKLAMACIJE IN POMOČ

Za reklamacijo nemudoma pokličite 031 655 955. Ob klicu povejte, da ste uporabnik aplikacije, naziv podjetja in vaše ime, saj bomo tako lahko najhitreje ukrepali.
Za drugo pomoč pokličite 064 270 230.
Dosegljivi smo tudi na narocila.b2@gmail.com

8. DELITE APLIKACIJO

Zelo bi vam bili hvaležni za delitev naše aplikacije med vaše sodelavce, prijatelje in družino. Aplikacija je primerna za vse, ki si želijo enostavnega in ugodnega naročanja paketne dostave malic in kosil.

Preko 35 dnevno svežih menijev,
le en klik stran od vas.

Vsak dan 3 različne malice, 35 stalnih malic in pestra ponudba a la carte jedi.

Enostavno naročanje s spletno aplikacijo

Prihranite si čas in skrbi in "poklikajte" malice za teden vnaprej kar prek telefona. Brez skrbi - posamezna naročila lahko kasneje tudi spremenite ali prekličete.

Najbolj ugodna dostava malic v Ljubljani

Zaradi vaših prednaročil kuhamo bolj optimalno in z manjšimi stroški. Ker smo tako bolj organizirani, preprečujemo presežek pripravljene hrane, naročila pa v podjetje pripeljemo v enem paketu.

dashboard

Dnevno sveže

Surovine naročamo samo pri slovenskih dobaviteljih, s katerimi smo dogovorjeni, da sestavine za vaše prednaročene malice pripeljejo šele tisto jutro, ko jih potrebujemo.

Malice skuhamo tik preden jih odpeljemo

Iz našega lonca do vaših vrat - brez postankov! Poskrbimo za minimalen čas transporta in s tem zagotovimo, da vaša malica ostane vroča in sveža.

S prednaročili do boljšega sveta

1/3 pridelane hrane se zavrže, medtem ko je 800 milijonov ljudi po svetu lačnih.
Največ tega odpada se zgodi zaradi pripravljene prevelike količine obrokov v obratih s hrano in izdelkov za prodajo.
Zaradi vaših prednaročil ugibamo manj, naročimo in pripravimo točno toliko, kolikor potrebujemo.

B2B Foodie

Kako v kuhinji Pri Babici skrbimo za okolje?

Gostinski obrati pridelajo 520 miljonov ton odpada hrane letno, kar je posledica rutinskega naročanja sestavin in priprave prevelike količine obrokov. Večina hrane v restavracijah je ponavadi pripravljena ali vsaj delno pripravljena v naprej na podlagi kuharjevega predvidevanja. S tem zagotovijo, da so gostje hitro postreženi, po drugi strani pa zaradi tega veliko surovin in dokončanih obrokov zavržejo.

Z vašimi prednaročili lahko pravočasno naročimo potrebne količine sestavin, uskladimo čas kuhanja glede na vaš izbrani čas in dostavimo v eno podjetje z eno vožnjo. S tem poslujemo stroškovno veliko bolj učinkovito, okolju prijazno in nenazadnje - veliko bolj družbeno odgovorno. V zahvalo za vašo pomoč pri majhnem koraku do velike spremembe v svetu vam z veseljem ponudimo najbolj ugodno dostavo malic v Ljubljani.

dashboard

Obiščite nas tudi v restavraciji Kuhinja Pri Babici

Restavracija, kjer vedno diši po pristni domači kuhi - kot pri babici!

Catering

Nudimo pripravljene malice, kosila ali finger food po vaši izbiri. Poskrbimo tudi za pester izbor vin in welcome drinkov.

Pice iz prave krušne peči

Kuhinja Pri Babici se ponaša z največjo krušno pečjo v Ljubljani. Izbirajte med pestro ponudbo pic in se prepustite užitkom.

Poslovni dogodki

Izberite velik moderno urejen prostor s kaminom, kjer lahko, popolnoma odmaknjeni od drugih gostov, izvedete poslovne predstavitve, službene zabave ali druge poslovne dogodke.

Dostava vse dni v letu

Edina restavracija v Ljubljani, ki z nespremenjenim delovnim časom dostavlja vse dni v letu, tudi ob praznikih. Dostava obratuje od 8:00 do 22:00.

NASLOV

B2Krasiva d.o.o.
Tržaška cesta 200
1000 Ljubljana


KONTAKT

T: +386 64 270 230
E: narocila.b2@gmail.com

DELOVNI ČAS

PON - PET: 7:00 -2 2:00
SOB - NED: 8:00-22:00
Prazniki: 8:00 - 22:00

Dostava obratuje vse dni v letu 8:00 - 22:00

B2B FOODIE

V naši restavraciji uporabljamo sistem za naročanje malic v podjetja B2B Foodie, s tem pa pomagamo varovati okolje in poslovati bolj varčno. Izredna naročila, izven dostavnih časov, ki jih je izbralo vaše podjetje, so še vedno mogoča s klicem na našo telefonsko številko.

POMOČ UPORABNIKOM

T: 031/ 655-955
E: info@b2bfoodie.com

© 2020 Optiguest d.o.o.
B2B Foodie je oblačna aplikacija, ki povezuje restavracije s podjetji in na podlagi prednaročil z digitalizacijo delovnih procesov zmanjšuje odpad hrane v gostinskih obratih.